Bands en projecten

Huidige bands en projecten:

PROCEE

“Alle bandleden volgen een muzikale opleiding en dat is te merken: ze zijn nog maar een jaartje samen en het plezier spat er vanaf.” – 3voor12, Stairway to Hedon

Procee is de band rond Singer-songwriter Jantsje Procee. Met hun pakkende pop/folk liedjes en teksten die zowel melancholisch als luchtig van karakter zijn, zet Procee een puur stukje kunst neer.

De band bestaat uit een groep getalenteerde muzikanten met een zeer grote liefde voor muziek. Jantsje (zang en songwriting) Mark (gitaar) David (fretloze bas), Daan (Drums en percussie) en Geert (sopraansaxofoon).

Sindsdien timmert Procee hard aan de weg, treden ze regelmatig op in Zwolle en omstreken en speelden zelfs 4 nummers in de radioshow Dit Is De Nacht van Radio 1. Ook is er een EP opgenomen die binnenkort zal worden uitgebracht.

Voor meer informatie:

www.facebook.nl/proceeacoustic
www.proceemusic.nl

DUO Procee

Dit stijlvolle muziekbandje bestaande uit Mark Schimmel en Jantsje Procee speelt pop, jazz, soul en funk geheel op hun eigen manier. Daar zit pas echt muziek in! Dit geweldige duo bestaat uit een zangeres met een schitterende stem. Zij wordt begeleid door een gitarist met perfecte timing. Samen brengen zij muziek over op hun eigen, originele en bijzondere manier. Bekende of minder bekende liedjes, zij hebben alles in petto voor uw gelegenheid.

De zangeres en gitarist zorgen met hun smaakvolle achtergrondmuziek voor een feestelijke, doch intieme sfeer op diverse gelegenheden. Zij leerden elkaar kennen op het Conservatorium, waar zij beiden inmiddels zijn afgestudeerd. Met hun mix van jazz, soul, pop en funk spelen zij muziek die de ruimte geeft voor gesprekken, maar ook uitnodigt tot een dansje. Uiteraard kunnen zij desgewenst meer op de voorgrond treden, en spelen zij in overleg uw verzoeknummers. Dit duo is inzetbaar zowel als achtergrondmuziek, als op de voorgrond. Hierdoor is de band geschikt om te boeken voor een receptie, feest, borrel, bruiloft of bedrijfsevenement.

Wilt u een muziekbandje boeken die breed inzetbaar is voor uw receptie, feest, diner of borrel? Dan valt dit duo zeker goed in de smaak. Ze zijn als duo band te huren voor zowel achtergrondmuziek als op de voorgrond! Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op via info@jantsjeprocee.nl.

Eerdere projecten:

Artseedz
Dream To Reality

“Jonge musici vanuit de hele wereld hebben de samenwerking gezocht met andere kunstdisciplines, zijn met elkaar de studio in gegaan en hebben met enthousiasme en vakmanschap zeer originele en creatieve producties, de ArtSEEDZ gemaakt.”

“Is it possible to be just as pure as you once were?”

Dit is een vraag die ons allemaal een keer bezig houdt. Daarom besloten wij met ons ensemble, Dream to Reality, rond dit thema composities te schrijven en te zoeken. Onze voorkeur gaat bij dit thema uit naar minimal music. Deze muziekstijl kan de luisteraar met subtiele geluiden zowel omringen als op andere gedachten brengen.

Deze keuze en de samenstelling van het ensemble resulteert in een crossover-project waarbij jazz/pop en klassiek samen komen tot een nieuwe vorm van minimal music. Nieuwe composities en bestaand werk worden aaneengesmeed tot een totaalervaring.

Het ensemble neemt u mee op een reis door de wereld van ouder worden het hervinden van dromen.

Zang en teksten: Jantsje Procee
Percussie en arrangementen: Ruben Maathuis
Percussie: Hans van de Moosdijk
Harp: Suzanne Zijderveld

Doctor’s Order Zwolle Coverband

Van 2011 tot 2013 was ik de zangeres van Doctor’s Order Zwolle. Voor meer informatie: http://www.doctorsorder.nl/

Joni Mitchell project

Dit project heb ik opgezet als ode aan Joni Mitchell, mijn grootste inspiratiebron. Vanaf het eerste moment dat ik Joni Mitchell hoorde was ik geraakt door de verhalende muziek en de teksten die daar naadloos op aansluiten. Door haar poëtische teksten droom ik weg naar een andere wereld en zie ik de dingen in een heel ander perspectief.

Melanie Safka project

Melanie Safka ken ik uit mijn jeugd. Mijn ouders hadden platen van haar in de kast staan. Toen ik deze muziek op latere leeftijd terug hoorde was ik weer betoverd door haar stem en haar teksten. Daarom heb ik besloten een ode te brengen aan Melanie Safka.

Wim Sonneveld & Connie Stuart
Een theatertour van het Zwolse conservatorium Artez, onder leiding van Ronald Douglas. Een ode aan de muziek van Wim Sonneveld en Connie Stuart.

Lennaert Nijgh project

Een theatertour van het Zwolse conservatorium Artez, onder leiding van Ronald Douglas. Een ode aan de liedjes van Lennaert Nijgh.

Gastvocalist

Bij diverse projecten zoals Cadenza slagwerkensemble te Twello.